Meikäläinen on innokas kotikokki. Viime aikona olen erikoistunut kaikenlaisiin kasvisruokiin. Useammastakin syystä. Ensinnäkin siksi, että kasvisruoka on halpaa. Toiseksi siitä syystä, että se on terveellistä ja hyvää. Myönnettäköön, että lihan tuotantotavat ovat myös sen verran kyseenalaisia, että mieluusti syön arkena sellaista ruokaa, joka mahdollisimman vähän rasittaa tätä maapalloa tai muita sen pintaa kuluttavia olioita.

Yksi viime syksyn ja tämän talven suosikeistani on ollut äärimmäisen simppeli kesäkurpitsaletturesepti. Tästä reseptistä kiitos kuuluu lehtoriystäväni Penelopen Marju-tädille. Ties mistä hän sen on bongannut, mutta hyviltä ne on täällä Kalliossa maistuneet.

***

Kesäkurpitsaletut

5 dl raastettua kesäkurpitsaa
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl raastettua parmesanjuustoa
0,5 tl muskottipähkinää
0,5 tl mustapippuria
1 tl suolaa

Puserra ylimääräinen neste pois raasteesta. Sekoita kaikki muut aineet raasteen joukkoon.
Paista lettupannussa n.15 cm levyisiä lettuja, jos letut eivät levity kunnolla lisää hieman vettä taikinan joukkoon.

***

Letut ovat suoranaista gourmeta kun niitä tarjoilee esimerkiksi paahdettujen kasvisten kanssa. Punajuuret, joiden pinnalle on heitelty hieman hunajaa, timjamia, suolaa ja mustapippuria sekä vuohenjuustoa, ovat oma suosikkini. Jos vuohenjuuston jättää väliin, voi letuille ja paahdetuille kasviksille tehdä pirtsakan valkosipulikastikkeen.

Jos ruokajuomana suosii punaviiniä, niin voin vannoa, että hyvä viini on aterian ylivoimaisesti kallein osuus. Ellei nyt välttämättä halua käyttää letuissa aitoa Paremesaania.